joi, 14 iulie 2011

VIZIUNEA NIKKEN : SANATATE TOTALA !!!

http://www.youtube.com/nikkeneurope


Conform cu "trezirea enorma", la care suntem martori, a interesului lumii fata de produsele Nikken si beneficiile care le insotesc, ne vom referi la un subiect important si fundamental – intelegerea produselor si a ceea ce ne ofera ele!
Pentru a intelege ce primim de la aceste produse, trebuie sa intelegem, mai intai, ce are nevoie corpul nostru. Fara nici un dubiu, recunoastem ca fara anumite conditii, corpul nostru iese din echilibrul sau (ordinea si activitatiile regulate), asa ca simtim anumite simptome. Conceptul curent este: "confruntarea cu simptomele". Din acest motiv primim medicamente, care vin sa aiba "grija" de o problema anumita si in majoritatea cazurilor vin sa rezolve simptomele, insa problema nu e rezolvata si situatia anterioara, revine. Deoarece sanatatea e un proces continuu si nu un fenomen unic, suntem obligati sa acceptam ca pentru sanatate trebuie sa fim activi, sa ne asumam responsabilitatea, ca la orice alt lucru.
Corpul nostru are nevoie de: oxigen, apa, nutritie, somn, caldura si activitate fizica, ca elementele cele mai importante pentru mentinerea sanatatii. Desigur ca si alte componente ca: iubire, fericire, bucurie, liniste etc. sunt elemente necesare, insa, in acest document ne vom limita numai la aspectele fizice. Din pacate – ne-am creat exact contrariul: Imprejmuire ostila – in care suntem expusi la campuri electrice, aer poluat si fumatul activ sau pasiv. Referitor la nutritie, problema este legata de o mancare pripita, exagerata cantitativ, cu mare surplus de proteine sau mancaruri fabricate, care, impreuna cu lipsa de miscare fizica, ne aduce la obezitate. In loc sa consumam apa, preferam bauturi gazoase si indulcite, care, daca am fi verificat continutul lor, nu sunt sigur ca le-am fi baut !
Ne aflam permanent intr-un stres, asa ca si in domeniul legat de dormit, problemele incep, deja, de la o varsta tanara si influenta lipsei de somn calitativ produce multe si mari probleme de sanatate. Ne ferim de efectele negative ale radiatei solare, care e consecinta diluarii stratului de ozon din atmosfera. Iar de lipsa activitatii fizice am amintit deja !
Si dupa toate acestea, incepem sa "alergam" dupa solutii de rezolvat aceste probleme.
Si de ce ne miram? Doar am facut totul complect invers, fara nici o intelegere elementara, a ceea ce are nevoie corpul nostru, iar acum a venit timpul de platit pentru acele "greseli"… Asa au inceput "epidemiile" de diabet, tensiunea arteriala, migrenele, colestrolul, astmul, boli autoimune si tot felul de alte probleme de sanatate, cu care suntem obligati sa invatam cum "sa traim" cu ele.
Noi ne ocupam de prevenire : Nikken, pur si simplu, ne ofera tot ce are corpul nostru nevoie pentru ca sa-si pastreze sanatatea! Din acest motiv, nu pretindem ca vindecam, ci lasam aceasta pretentie acelora care sunt specialisti in medicina. Noi ne specializam sa dam corpului conditiile cat mai optime pentru sanatate.
De altfel, produsele Nikken sunt legate de fizica. Nu exista nici o situatie ca produsele sa "nu functioneze" (la altul DA – insa la mine Nu) !
Intrebarea, care trebuie pusa, este: oare corpul nostru poate beneficia de aceste produse, dupa ce a iesit din echilibrul sau natural ?
Noi doar il ajutam ca sa se reabiliteze, sa se reintoarca in echilibru – deoarece numai corpul poate sa se vindece - noi doar ii oferim numai conditiile cele mai optime sa o faca.
Daca cunoatem produsele, constatam ceva foarte interesant: Noi producem o imprejmuire mai sanatoasa de trait si corpul nostru e obligat sa reactioneze !!! Corpul care a primit conditii neadecvate mai multa vreme, necesita mai mult timp sa se intoarca la echilibrul lui natural.
Din acest motiv este atat de important sa ne ocupam de PREVENIRE (oare, spalarea dintilor ne aminteste ceva?…)
Insa, in lumea noastra suntem limitati de paradigmele create de noi (sau de altcineva pentru noi…) si nu le examinam daca funtioneaza sau nu, apoi le primim ca o stare de fapt si atunci verificam cum putem sa ne descurcam intr-o situatie creata de noi insine.
Nu avem nevoie de studii profunde pentru ca sa intelegem de ce are nevoie corpul nostru pentru a trai intr-un mediu corect. E foarte clar, atunci cand conditiile unde traim sunt atat de rele (understatement). Nu ne confruntam cu medicina, ci ne confruntam cu lipsa elementara de intelegere a oamenilor, despre ce are nevoie corpul lor si cum functioneaza el! Cand intelegem aceste aspecte si apoi cunoastem produsele oferite de Nikken, ne dam seama cat de geniale sunt aceste produse !!! Intelegem viziunea unei lumi mai sanatoasa, mai echilibrata, prin acele 5 principii de sanatate ale lui Nikken si de ce aceasta viziune este atat de logica: corp sanatos, constiinta sanatoasa, economie sanatoasa, familie sanatoasa si societate sanatoasa !!!
Nu putem detasa corpul nostru de restul componentelor, ceea ce inseamna ca si influenta sistemului sofisticat de dormit a lui Nikken va fi limitata, atunci cand si daca persoana respectiva se afla intr-un stres economic sau de alta natura. Chiar daca ii vom da magneti de dimineata pana seara – daca omul nu bea apa sau nu primeste nutritie, in care se afla un numar sufficient de anti-oxidanti, vom fi foarte limitati in posibilitatile noastre sa-l ajutam ! Din acest motiv, filozofia lui Niken e atat de necesara si-i include pe toti oamenii.
Conceptia e intreaga/totala, la toate componentele si nu recomandam sa o "desfacem" in capitole separate. E bine sa intelegem ca numai printr'o conceptie intreaga /totala putem ajuta corpul sa revina la "echilibrul" sau natural. E recomandat sa invatam care sunt necesitatile corpului nostru, apoi sa vedem si sa pricepem cat si cum aceste produse il pot ajuta si cat de ieftine sunt ele, in comparatie cu pretul bolilor si al consecintelor lor !
Cu toate acestea spuse, noi vrem foarte mult sa ajutam oamenii care au anumite probleme de sanatate, o parte din ele chiar foarte grele. Insa, chiar daca dorinta noatra este sa-i ajutam pe acesti oameni, totusi, nu putem ajuta pe aceia care nu vor sa se ajute si ei pe ei insisi !!!
E foarte recomandat sa cunoastem si sa intelegem : pricipiul "Casei de bunastare a lui Nikken, si conceptul de prevenire. La ce ne referim? La posibilitatea sa pazim sanatatea noastra atat timp cat suntem sanatosi, sa intelegem ca daca ne vom referi in mod serios la imprejmuirea unde traim, la aerul pe care il respiram, la apa pe care o bem, la mancarea pe care o mancam, la somnul nostru, la exercitiile fizice, etc. sanatatea noastra va fi mult mai buna si mai de durata !
Viziunea societatii Nikken este sa oferim oamenilor posibilitatea sa traiasca intr'o imprejmuire cea mai sprijinitoare si echilibrata, prin acei 5 stalpi de sananate: corp sa-natos, constiinta sanatoasa, economie sanatoasa, familie sanatoasa si societate sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu