joi, 14 iulie 2011

DESPRE HIDRATARE

1.      Apa regleaza temperatura corpului
2.      Apa asigura sanatatea pielii
3.      Apa este un lubrifiant natural pentru articulatii
4.      Apa transporta nutrientii in interiorul organismului
5.      Apa indeparteaza toxinele din organism
6.      Apa ajuta digestia
Atunci cand oamenii de stiinta cauta forme de viata pe alte planete, primul pas este sa verifice daca exista apa sau nu pe acea planeta. Aceasta se datoreaza faptului ca apa este indispensabila vietii.
Cele mai multe grupari de molecule de apa sunt formate din 13-15 molecule. Datorita acestor aglomerari relative mari de molecule, apa nu poate sa patrunda sis a hidrateze celulele la fel de bine ca in gazul gruparilor de 6 molecule (apa hexagonala).
Apa este o substanta miraculoasa
Viata nu poate exista in absenta apei. Apa din organismul uman da nastere sangelui, distribuie elementele nutritive si elimina toxinele, controleaza temperature si ajuta digestiei. Cel mai important este faptul ca apa revitalizeaza celulele. Ca embrioni suntem aproape in intregime apa, cantitatea de apa din organism scazand odata cu inaintarea in varsta.
-          La 7 saptamani embrionul este 95% apa
-          La 7 saptamani un bebelus este 75-80% apa
-          Un adult are 65-70% apa in organism, iar un varstinc ajunge la 50%
Din aceste date este evident ca procentul de apa din organism reprezinta un indicator sigur in privinta starii de sanatate a organismului.
Sistemul sanguin lucreaza continuu sa se mentina in acele limite ale pH-ului de 7.3-7.45. acest process se numeste homeostazie.
Atunci cand consumam o bautura usoara cum este Cola, care are un pH acid de 2.5, fluxul sangiun nu este coborat pana la acest nivel. In schimb, elementele din bautura sunt transformate de sange in toxine acide. Unele sunt eliminate, dar altele raman stocate la diferite nivele ale organismului. Aceasta depozitare se face cu un consum imens de calciu, folosit pentru neutralizarea pH-ului acid si pentru crearea toxinelor acide, ce urmeaza a fi eliminate.
Ce anume ne face sa imbatranim? Exista azi multe teorii, si toate par sa aiba o trasatura comuna: nici una nu poate opri sau incetini procesul imbatranirii.
De exemplu, una din teorii sustine ca imbatranirea este genetic. O alta, Teoria Numarului Limitat al Celulelor de Diviziune. Sustine ca celulele se pot diviza de un numar finit de ori, iar cand acest numar de divizari s-a terminat, organismul moare. O alta teorie spune ca imbatranirea este legata de o criza de glucoza (zaharul din sange). Toate aceste teorii, si multe altele, duc in puncte moarte. Ele nu au ridicat niciodata nivelul sanatatii.
Exista o alta teorie a imbatranirii si a bolii care circula de multe decenii. Este sustinuta de naturistii din Statele Unite ale Amercii si Europa, de medicii si oamenii de stiinta din Asia.
Aceasta teorie noua spune ca imbatranirea (si multe boli) sunt rezultatul acumularii de toxine acide in organism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu