joi, 14 iulie 2011

APA VIE – APA MOARTA

12 - Apa, lichidul vital - Dr.Călin Mărginean from Dr. Călin Mărginean on Vimeo.

Cele mai multe carti orientale despre sanatate recomanda oamenilor sa bea „apa vie”, fara sa explice insa ce inseamna aceasta. Daca vizitati orasul Seul din Korea, veti vedea sute de oameni treji la orele 5/6 dimineata, escaladand muntii din apropiere timp de 30-60 de minute inainte de a merge la servici. Ei fac aceste drumuri pentru a bea apa mai sanatoasa. Cei mai multi incep aceasta practica atunci cand se imbolnavesc. Dupa ce practica acest ritual zilnic, multi observa ca boala incepe sa dispara si ca devin mai sanatosi. Pentru ca se simt mai bine, continua aceasta rutina zilnic.
 Acest obicei de a face plimbari zilnice de 30-60 de minute, de a respira aerul curat de munte si de a bea apa curata, necontaminata, oxigenata este cat se poate de normal. Este o practica buna pentru oricine doreste sa fie mai sanatos. Coreenii numesc aceasta apa necontaminata de fantana „apa vie”. Acesta e numele ei traditional. Iata in continuare definitiile apei vii si ale apei moarte.
Apa vie este apa compatibila cu viata. Este apa proaspata. Pestii pot trai in ea. Este apa de ploaie proaspata care iti uda gradina. Este apa care poate contine unele minerale, dar care cu siguranta contine oxigen.
Apa moarta este apa necompatibila cu viata. Apele distilate si carbogazoase sunt moarte pentru ca pestii nu pot trai in ele, desi sunt lipsite de impuritati. Plantele nu pot trai cu apa moarta. Ceea ce face diferenta intre cele doua tipuri de apa este cantitatea de oxigen din apa. Apa care contine o cantitate adecvata de oxigen nu este daunatoare pentru pesti si plante. Cand pui pesti in apa care a fost fiarta si racita, ei mor pentru ca prin fierbere a fost indepartat oxigenul din apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu