joi, 14 iulie 2011

APLICATIILE TERAPEUTICE ALE APEI ALCALINE, IONIZATE SI STRUCTURATE IN TRATAREA BOLILOR

Oamenii de stiinta afirma in unanimitate ca majoritatea populatiei din vest sufera de efectele acidozei in tesuturile corpului si o considera ca fiind cauza principala a bolilor degenerative. Stilul modern de viata, dietele, stresul si poluarea mediului inconjurator contribuie la excesul de aciditate.
In cartea sa "Alcalinizati-va sau muriti", Dr. Theodore Baroody declara: „Nu conteaza nenumaratele denumiri atribuite bolii, ceea ce conteaza este ca toate au aceeasi cauza primara … prea multe reziduuri acide in corp”.
Excesul de reziduuri acide se manifesta prin oboseala, inflamatii, scaderea imunitatii si imbatranire precoce.
"Ghid de alimentatie acida – alcalina", scrisa de Dr. Susan E. Brown si Larry Trivieri Jr. prezinta, printre altele, simptomele atribuite acidozei metabolice cronice in organism:
-  eliminarea calciului prin urina, scaderea densitatii osoase si, astfel, dezvoltarea osteoporozei,
-  pierderea rezervelor de potasiu si a magneziu, favorizand  hipertensiunea si inflamatiile, precum si durerile asociate inflamatiilor,
-  suprimarea hormonului de crestere, a insulinei si a altor hormoni provocand defiente in refacerea tesuturilor dar si dereglari hormonale
-  imbatranire accelerata din cauza acumularii reziduurilor acide,
- cresterea productiei de radicali liberi - molecule instabile care ataca celulele sanatoase cauzand aparitia durerii si a inflamatiei, precum si scaderea imunitatii,
-  risc crescut de formare a pietrelor la rinichi,
-  eficienta scazuta in producerea de ATP, provocand afectarea functiei celulare si, in cele din urma, afectarea functiei organelor,
-  favorizarea prezentei si raspandirii virusurilor si bacteriilor carora le este prielnic mediul acid,
-  aparitia hipotiroidismului si secretii mai mari ai hormonului stresului.
Lista bolilor asociate acumularii de reziduuri toxice in organism si dezechilibrele provocate de radicalii liberi include: boli cardiovasculare, construirea depozitelor de colesterol, hipertensiune arteriala, diabet, multe forme de cancer, hipotiroidism, osteoporoza, artrita, proasta functionare a rinichilor, inflamatie gastro-intestinala, eczeme, guta, infectii cu Candida. Asadar consumul de apa alcalina ionizata este benefic in orice problema de sanatate, ajutand la neutralizarea si eliminarea acizilor din organism. De altfel pentru ca apa este puternic ionizata si oxigenata devine posibila anihilarea radicalilor liberi precum si cresterea nivelului de oxigen in sange.
Boli cardiovasculare          
Corpul nostru a fost proiectat intr-un mod natural minunat: atunci cand presiunea sangelui creste sau daca avem depozite de colesterol in sistemul vascular, organismul are propriul mecanism natural de compensare. Tot mai multi medici si oameni de stiinta sunt de accord ca acidoza este radacina problemelorde sanatate. Sangele nostru are o solutie tampon de bicarbonat de sodiu pentru neutralizarea reziduurilor acide din celulele noastre ca produse secundar al metabolismului. Atunci cand aceasta se epuizeaza, incepem sa suferim de probleme ale acidozei.   
Conform lui Sang Whang, acesta scrie in cartea sa “Opusul imbatranirii”: “Dr.Kancho Kunimaka, unul din pionierii in folosirea tratamentului cu apa alcalina in Japonia, afirma ca, fara exceptie, pacientii cu presiune arteriala ridicata sufera de acidoza. El a condus cu succes mai multe studii clinice in care s-a observat cum apa alcalina reduce presiunea arteriala. 
Exista cateva explicatii plauzibile pentru acest fenomen. PH-ul ridicat inseamna o cantitate mai mare de oxigen, deci inima nu este nevoita sa lucreze atat de greu. Faptul ca vascozitatea sangelui cu pH ridicat este scazuta, inima pompeaza eficient. Ionii de calciu din apa alcalina dizolva si elimina depunerile de colesterol de pe peretii arterelor, relaxand circulatia sangelui. Aceasta inseamna timp, insa fara vreun efect secundar.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange produc leziuni in interiorul vaselor de sange. Mecanismul de aparare al organismului incearca sa repare aceste leziuni prin placi cu continut de grasime. Asadar, este extrem de important sa reducem acidoza prin neutralizarea excesului de reziduuri acide.
Profesorul Won H. Kim, in cartea sa, "Apa vietii" spune: „Deficientele in circulatia sangelui pot fi debutul tuturor bolilor la adulti. Organele au nevoie de o aprovizionare corecta cu sange. Cauza majora a tuturor problemelor o reprezinta reziduurile acide care se acumuleaza pe peretii vasculari sau blocheaza vasele capilare ducand la cresterea presiunii sangelui. Acesta este principiul general din spatele aparitiei hipertensiunii arteriale. Apa alcalina si structurata rezolva aceasta problema producandu-se o alcalinizare a sangelui si o dizolvare a reziduurile acide lipiti de peretii vasculari.” 
Diabet     
Dr. Robert Young, autorul lucrarii "Miracolul pH-ului", spune: „E clar ca diabetul nu este o boala a pancreasului sau a celulelor beta. Mai degraba e rezultatul dezechilibrului pH-ului in fluidele corpului – acidoza sistemica – care interfereaza cu functionarea optima a celulelor pe care le inconjoara. Celulele beta inconjurate de acizi, nu mai pot produce suficienta insulina. Acizii distrug receptorii de insulina de pe membrana celulara, astfel celulele corpului nu mai pot utiliza in mod corespunzator hormonul.”
Simptomele diabeticilor – printre care urinare frecventa, sete extrema, foame exagerata, pierderea in greutate, oboseala, dureri musculare, cetoacidoza (afectiune care pune viata pacientului in pericol) – sunt toate rezultatul incercarii organismului de a-si recastiga sau mentine echilibrul pH-ului in sange. Si alti oameni de stiinta au ajuns la o concluzie similara: debutul diabetului se datoreaza unei conditii denumita acidoza si deficitului de ioni de calciu in organism. 
Profesorul Won H. Kim relateaza despre un experiment foarte interesant cu privire la beneficiile apei alcaline ionizate. Unul dintre domeniile de investigatie ales a fost utilizarea acesteia in tratamentul diabeticilor. El a afirmat: „S-a efectuat un experiment clinic cu pacientii bolnavi de diabet insulino-dependenti dintr-un spital situat in sudul provinciei Choongchung din Coreea. Acest studiu a insemnat impartirea pacientilor in doua grupe: prima grupa a continuat sa primeasca injectiile cu insulina, iar pentru cea de-a doua grupa s-a oprit tratamentul si li s-a dat sa bea doar apa alcalina structurata.
Aceasta din urma categorie a fost imediat spitalizata pentru a se observa efectele consumului zilnic a cinci litri de apa. In mai putin de o luna, glicemia la pacientii care au baut apa ionizata a scazut uimitor comparativ cu cealalta grupa. Pacientii, neincrezatori la inceputul experimentului, au devenit entuziasmati de rezultat, dupa ce s-au convins de o imbunatatire vizibila a sanatatii. In cazul pacientilor din prima grupa, schimbarile zilnice au fost insesizabile. Rezultatul indica faptul ca apa alcalina structurata nu este eficienta doar pe termen scurt precum insulina, ci poate creea conditii favorabile vindecarii de diabet.”
Desi este, probabil prea devreme sa afirmam ca apa alcalina, ionizata si structurata este un remediu pentru un pacient diagnosticat cu diabet, tot mai multi specialisti cred ca, asociata cu o dieta corespunzatoare, controland stresul, aceasta poate fi considerata o solutie pentru cei afectati de aceasta boala.  
Cancer     
Cand sangele devine acid, se ingroasa si transporta mai putin oxigen si substante nutritive la celule. Celula, lipsita de oxigen, moare sau se adapteaza la acest mediu lipsit de oxigen, devenind maligna. Celulele canceroase pot trai intr-un mediu lipsit de oxigen deoarece isi obtin energia de la fermentatie, un proces care se desfasoara fara oxigen. Fara substante nutritive disponibile, celulele mor. 
Fluidele extracelulare ale celulelor canceroase tind spre aciditate. Multi medici au pus accentul pe crearea conditiilor care nu favorizeaza proliferarea celulelor canceroase, conditii care permit ca mai mult oxigen sa ajunga la celule. Profesoara Felicia Kliment, autoarea cartii "Dieta pentru un echilibru acid-alcalin", spune:
„In mod sigur, prevenirea cancerului ar trebui sa inceapa cu eliminarea din organism a reziduurilor acide care transforma celulele normale in celule canceroase. In cazul unei persoane tratate de cancer, deseurile acide generate de chimioterapie trebuie indepartate pentru a nu se ajunge la o recidiva a cancerului.”
In cartea “Adevarul ascuns”, Keiichi Morishita spune: “Daca sangele este acid, organismul depoziteaza inevitabil aceste substante acide in unele parti ale corpului pentru ca sangele sa ramana alcalin. Daca acest fenomen continua, unele zone ale organismului vor creste in aciditate, iar unele celule vor muri. Celelalte celule din zona respectiva vor deveni acide adaptandu-se la acest mediu in loc sa moara, asa cum ar trebui sa se intample intr-o zona acida devinind niste celule anormale. Celulele maligne nu corespund cu functionarea creierului sau cu AND-ul nostru. Astfel ele se inmultesc. Acesta este cancerul.”
In Japonia si Coreea, medicii au obtinut rezultate foarte incurajatoare in tratarea cu apa alcalina ionizata a pacientilor cu cancer si au demonstrat ca reduce proliferarea celulelor canceroase. Se spune ca celulele canceroase nu pot prolifera intr-un mediu cu apa strucuturata hexagonal. De asemenea, efectul de suprimare a cancerului se poate datora neutralizarii radicalilor liberi si contributiei apei alcaline la schimbarea pH-ului in mediul intern al celulei. 
Sang Whang subliniaza: “Cand beti apa alcalina structurata, beti de fapt o apa cu exces de oxygen, dar nu sub forma O2 ci sub forma de grupari OH care sunt foarte stabile pentru ca sunt legate de ioni pozitivi ai mineralelor alcaline. Doi astfel de ioni de hidroxil pot forma o molecula de apa, H2O si cedeaza un atom de oxigen. Mineralele alcaline sunt utilizate in detoxifierea de compusi acizi toxici, iar cand se intampla acest fenomen, un ion de hidroxil este eliberat pentru a furniza mai mult oxigen celulelor si, astfel, se preintampina dezvoltarea cancerului. 
Sistemul gastro-intestinal        
Efectele aciditatii in exces pot fi evidente de la un capat la celalalt al sistemului nostru gastro-intestinal. Se poate manifesta ca un reflux acid incepand cu tractul digestiv pana la constipatie sau colita. Ulcer, calculi biliari si probleme inflamatorii intestinale, toate sunt legate direct sau indirect de aciditatea crescuta din tesuturi. Tractul digestiv, numit cateodata al doilea creier, este important pentru toate functiile corpului nostru, de aceea trebuie sa functioneze perfect, asta insemnand corectarea dezechilibrului acid-alcalin. Daca tractul digestive se prezinta ca un mediu acid acesta va deveni gazda ideala pentru bacterii si ciuperci daunatoare, despre care se considera ca sunt radacina multor afectiuni. In consecinta, corectarea echilibrului pH-ului nu va atenua doar problemele de sanatate intestinale, ci va avea impact de multe ori semnificativ si asupra altor parti ale organismului.
Profesorul Won H. Kim a concluzionat ca apa alcalina si structurata ajuta la mentinerea echilibrului potentialului de oxido-reducere in tractul gastro-intestinal. El mai subliniaza si faptul ca unul dintre primele efecte ale consumului de apa alcalina ionizata cu minerale este disparitia constipatiei cu efecte benefice in eliminarea mai rapida a reziduurilor toxice din organism. 
Sang Whang atrage atentia asupra hiperaciditatii, indigestiei, gretii ca fiind simptome cauzate de prea mult acid. El spune: “Inlaturarea aciditatii cu apa alcalina ajuta in prevenirea si atenuarea acestor tulburari intestinale si de stomac incluzand ulcerele.”
Probleme la rinichi
Pe un fond de aciditate in organism, rinichi sunt supusi unui stres suplimentar crescamd incidenta la boli de rinichi. Drept urmare, consumul de apa alcalina ionizata ajuta in neutralizarea aciditatii si la reducerea tensiunii de pe rinichi.
Sang Whang prezinta intelegerea sa privitor la formarea de pietre la rinichi si rolul apei alcaline si ionizate. El afirma ca formarea acestor pietre pleaca de la niste pete mici de substanta solida. In timp ce tot mai multa substanta se lipeste de aceste formatiuni neinsemnate la inceput transformandu-se in formatiuni solide. Aceste substante sunt facute din fosfati, urati care sunt saruri ale acidului fosforic si uric combinate cu calciu si/sau magneziu. Ele se formeaza in rinichi pentru ca mediul este prea acid. Desi calciul si magneziul se regasesc in aceste saruri, cele doua minerale sunt prezente acolo pentru a atenua efecte novice ale celor doi acizi. Sunt persoane care cred, intr-un mod eronat totusi, ca pietrele la rinichi se formeaza din cauza lipsei calciului. Daca se adauga calciu in vezica urinara si se micsoreaza aciditatea urinei, pietrele de la rinichi se vor dizolva. Band apa alcalina preveniti aparitia acestora. Nu trebuie sa va faceti probleme la un consum prea mare de calciu in stare ionica, intrucat acesta se elimina prin urina daca este in exces.”
Osteoporoza                  
Sistemul nostru osos este un depozit de minerale alcaline, in special calciu. Oasele stocheaza aceste minerale si le elibereaza atunci cand trebuie sa echilibreze pH-ul sanguin. Acum este evident ca este o legatura direct intre aciditate si osteoporoza. Cand, datorita consumului repetat de alimente acide sau poluate chimic, dar si din cauza imbatranirii tesuturilor, corpul isi epuizeaza rezervele vitale de minerale si apare starea de acidoza.
Dr. Susan Brown, un expert in osteoporoza, co-autor al cartii "Ghid de alimentatie acid – alcalina" spune ca „Popoarele care urmeaza o dieta si adopta un stil de viata care duce la echilibrul acid-alcalin au o incidenta de 30 de ori mai scazuta a fracturilor osoase. Efectul benefic al fructelor si legumelor este evident nu doar la femei care sunt la premenopauza, postmenopauza sau la femeile in varsta – acestea sunt cele mai predispuse categorii la osteoporoza – ci chiar la fete si baieti adolescenti.
Un studiu facut in tarile cu cea mai mica incidenta la osteoporoza s-a descoperit ca acestea au un consum redus de proteine animale in favoarea celor de provenienta vegetala. Desigur aceste diete sunt foarte diferite fata de cele din vest care sunt bogate in proteine animale ce produc acizi si sunt sarace in mancaruri care sa echilibreze echilibrul pH-ului.” Consumul prelungit de apa alcalina poate ajuta la reducerea aciditatii si mentine pH-ul sanguin fara ca organismul sa fie nevoit sa diminueze depozitele de minerale din oase. 
Obezitatea                           
Doua caracteristici specifice sunt comune persoanelor care sufera de obezitate. Prima consta in nivelul scazut de hidratare al organismului, iar cea de-a doua este excesul de aciditate. Dr. Robert Young, biochimist si autor al cartii "Miracolul pH", spune: “Nu sunteti supraponderali, sunteti supra-acidifiati.”
In cartea sa, Dr. Robert O. Young mai scrie ca principala cauza a obezitatii este neintelegerea modului in care corpul stocheaza toxinele si de ce le stocheaza. Ceea ce conteaza este sa mentinem corpul mai mult alcalin decat acid. In cartea sa ne arata ca mentinerea corpului suficient de hidratat prin consumul de apa alcalina ionizata este o cerinta hotaratoare in mentinerea unei greutati optime.
Dr. Young scrie: „Excesul de acid din organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului care se foloseste de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja. Grasimea poate stoca acizii toxici. Intrebati orice chirurg plastician: grasimea eliminata prin liposuctie este maro sau neagra datorita tuturor acestor acizi stocati. Pe scurt, vestea buna este: corpul vostru se protejeaza de distrugerile imediate produse de acesti acizi. Vestea proasta: pe termen lung, aceste depozite de grasime/acizi creeaza o multime de probleme de sanatate.”
Conform Dr. Young, consumul apa alcalina ionizata ajuta la neutralizarea acizilor toxici si eliminarea lor din corp fara a afecta rinichii. In concesinta, pe masura ce se normalizeaza pH-ul, organismul va pierde in greutate crescand, in acelasi timp crescand nivelul de energie si buna functionare a sistemelor oranismului.
Afectiuni ale pielii
In Orientul Indepartat apa alcalina ionizata este utilizeaza destul de mult in tratarea dermatitei atopice. Cei care au aceasta problema, beau si aplica extern aceasta apa deosebita avand rezultate foarte bune. Profesorul Won H. Kim afirma: “La analiza sangelui pacientilor suferinzi de dermatita atopica li s-a descoperit un nivel mai mare de acizi grasi nesaturati decat la persoanele cu piele sanatoasa. In cazul consumului de apa alcalina ionizata acest exces de acizi grasi nesaturati este anihilat, in felul acesta se tratandu-se afectiunea. In aceeasi categorie de probleme de sanatate intra si: artrita, guta, fibromialgia, oboseala cronica, astmul, alergiile si desigur imunitatea scazuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu