joi, 14 iulie 2011

SPRIJINUL MAGNETIC - Studiul stiitific al Dr. Michael Weintraub privind atractia magnetica

           Desi multi medici si oameni de stiinta prescriu si recomanda pentru pacientii lor  produsele magnetice NIKKEN, totusi, multe din efectele lor spectaculoase, mai ales la produsele care includ tehnologia magnetica, deruteaza comunitatea medicala americana! Pentru clarificarea acestei situatii, studiile recente efectuate de catre Dr. Michael Weintraub M.D. FACP, FAAN si cativa prestigiosi colegi de-ai dansului, in anul 2003,  au aratat veridicitatea si eficacitatea  tehnologiei magnetice  promovate de NIKKEN.  
           Obiectivul studiului stiintific al Dr. Weintraub, a fost dovedirea faptului ca purtarea constanta a talpicilor cu calitati magnetice multipolare NIKKEN reduce durerile neuropatice si imbunatateste calitatea vietii. Pentru elaborarea acestui studiu stiintific, au fost folositi  Magsteps NIKKEN. Studiul a constat in testarea a 375 de subiecti suferinzi de neuropatie periferica de origine diabetica, un dezechilibru nervos cauzat de diabet, care consta in reducerea abilitatii  de a simti temperatura, vibratiile, atingerile in diferite parti ale corpului, precum si reducerea capacitatii motorice musculare. Aceasta afectiune se localizeaza de obicei in talpi si in partea inferioara a picioarelor si poate determina aparitia unor probleme serioase cum sunt: ulceratiile si deformarea articulatiilor. Participantii la acest studiu au fost alesi din 48 de centre medicale, din 27 de state ale  SUA.
           Subiectii au purtat permanent  talpicii magnetici  timp de 4 luni,  in timp ce alti subiecti, subiecti-placebo, au purtat talpici similare ca aspect, dar nemagnetice. Dr. Weintraub  a intentionat sa studieze daca talpicii magnetici NIKKEN inlatura amorteala talpilor, senzatiile de arsura si tremurat, precum si daca intradevar imbunatatesc  calitatea vietii. Rezultatele sudiului au fost ca in timpul  celei de-a treia si a patra luni, au avut loc reduceri semnificative in senzatiile de amorteala, arsura, precum si o reducere a durerilor! Pentru cativa dintre subiectii care aveau simptome mai severe, reducerea simptomelor a avut loc in cea de-a patra luna a studiului! Cei din lotul subiectilor placebo si-au pastrat simptomele pe care le aveau la inceput. Deci, in concluzie, efectul magnetic  terapeutic nu este efect placebo!
            Studiul Dr. Weintraub a concluzionat faptul ca, campul magnetic static, present in produsele NIKKEN, penetreaza corpul uman pana la 20 mm in profunzime, ajungand pana la receptorii  situati in epiderma si derma. Efectele analgezice sunt  semnificative si ele se mentin  pe toata durata purtarii produselor  NIKKEN!
NOTA :Acest articol a fost publicat in revista Academiei Medicale Americane in anul 2003. Michael I. Weitraub este un binecunoscut autor de studii de specialitate, care evalueaza efectele magnetice terapeutice, in cazul purtarii de produse magnetice  pe corpul uman. In present, el detine functia de profesor universitar  la Universitatea din New York , avand ca specialitate psihiatria si neurologia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu