joi, 14 iulie 2011

TERAPIA MAGNETICA - UTILIZARI SPECIFICE

Aditional beneficiilor generale, terapia biomagnetica, poate ajuta intr-o mare varietate de probleme.
Asta nu inseamna ca magnetii vor vindeca absolut, ireversibil si indefinit. Cum pot ajuta ei, variaza de la persoana la persoana si depinde de factori precum profunzimea problemei, perioada de cand exista problema si cat de puternic este magnetul. De asemenea, cand se folosesc magneti pentru probleme cronice, care exista de o perioada indelungata, in zonele unde tesutul nu a primit fluxul necesar de sange, puteti simti la inceput o intensificare a simptomelor. Unii numesc asta "criza de vindecare". Disconfortul dispare de obicei la 24 - 48 ore. Cand se folosesc magneti in scopuri curative puterea ar trebui sa fie in general intre 100 - 500 gauss. Iata cateva dintre problemele in care magnetii pot ajuta:
Imbatranirea - magnetii activeaza activitatea enzimatica de promovare a vietii, care la randul sau incurajeaza diviziunea procesul de imbatranire. Pentru a balansa energia organelor si a glandelor din organism, s-a sugerat sa se aplice campuri magnetice pe tot corpul. Dormind pe o saltea magnetica este un mod excelent de a obtine asta. Folosind apa magnetizata este un alt procedeu foarte bun de a aduce efectele magnetilor in corpul dumneavoastra.
Amputatii - multe persoane care au suferit amputatii sufera de sindromul numit "durerea fantoma", ei simt durerea intr-un membru care a fost taiat. Multi dintre acesti pacienti, au probleme vasculare. Cercetarile arata ca in multe cazuri magnetii pot imbunatati fluxul de sange in zona membrului unde s-a efectuat amputatrea, disparand fenomenul de "durere fantoma".
Apendicite - un magnet nordic sau bipolar poate fi asezat pe suprafata afectata. In cazul unor infectii avansate, nu ezitati sa vorbiti cu doctorul daca este o situatie de urgenta.
Artrite - terapia magnetica poate fi una dintre metodele, cu cele mai mari efecte pentru a obtine o calmare a artritei, conform unui studiu publicat in Jurnalul de Reumatologie (Noiembrie 1997 - SUA). Plasand polul nord al unui magnet pe o zona inflamata, poate fi un factor cheie in imbunatatirea starii, in special pentru artrita de la maini si picioare. Terapia magnetica reduce distrugerea oaselor si tesutului.
Astm si bronsita - purtand un magnet puternic pe piept in zona pulmonara si in aceiasi zona dar pe spate, poate ajuta in aceste probleme. Aditional, dormitul pe o saltea magnetica poate fi benefic.Poate dura zile pentru ca respiratia sa revina la normal, iar magnetii pot fi purtati in continuu in acesta perioada. Dovezi stiintifice, sprijina folosirea magnetilor in bronsite, atat la adulti cat si la copii.
Fisuri ale sanilor - aceste fisuri sunt rani ale pielii ce apar la femei care alapteaza. Plasand magnetii pe pielea ranita, ajuta la vindecarea mai rapida.
Arsuri - magnetii pot creste viteza de vindecare a unora dintre cele mai serioase arsuri. Sunt bine de tinut aproape de bucatarie, pentru arsurile facute de la atingerea plitei incinse, sau pentru ca am pus mana pe ceva fierbinte. Magnetii trebuie pusi pe suprafata afectata. Pentru arsuri mai serioase, folosirea magnetilor poate ajuta la reducerea nevoii de analgezice pentru controlul durerii.
Cancer - celulele se depolarizeaza inainte de a deveni metastatice si astfel se poate specula cum aceasta abordare a avut succes in acele cazuri care au raspuns la terapia magnetica. Magnetii care se folosesc pentru cancer trebuie sa fie negativi, campul trebuie sa fie mai mare decat leziunea primara si sa fie mai mare de 25 gauss. Rata succesului creste daca durata aplicarii si marimea gauss sunt in crestere. In majoritatea cazurilor este necesara o durata minima de 20 ore/zi, pentru cel putin 3 luni. Efectul terapeutic este in parte, rezultatul producerii de catre polul nord al magnetului de abundenta de oxigen. Celulele canceroase isi formeaza energia formand ATP, intr-un mediu acid anaerob, ce este numit "acid hypoxia" lipsa oxigenului si abundenta mediului acid. Potrivit unor rapoarte ale cercetatorilor, folosirea terapiei magnetice impreuna cu chimioterapia, creste succesul in tratamentul tumorilor pe creier. Pacientii supusi terapiei cu magneti erau mai putin bolnavi decat cei ce nu au folosit aceasta terapie si recuperarea lor a fost mai rapida. De asemenea ei au avut mai putine probleme cu glandele supra renale pe care uneori chimioterapia le afecteaza.
Sindromul Carpal Tunnel - magnetii pot fi pusi in fata si in spate pe incheietura pentru a ajuta aceasta probleme greu de vindecat. In timp ce simptomele pot fi controlate cu ajutorul magnetilor, nu trebuie sa va asteptati ca problema sa fie automat rezolvata.
Cervicite - cercetatorii rusi au proiectat magneti pentru uz intravaginal pentru a ajuta in cervicita cronica, sunt plasati in vagin, langa cervix. In timp ce aceasta metoda poate fi folositoare in cervicita cronica, nu trebuie folosita in infectii acute.
Probleme circulatorii - se plaseaza benzile magnetice pe antebrat, genunchi si este indicata si folosirea saltelei magnetice. Se va observa in functie de profunzimea problemei, o reducere a inflamarii(inflamare ce apare datorita flixului scazut de sange in anumite zone) in decaurs de ore - zile. Se recomanda de asemenea folosirea branturilor.
Depresii - cand magnetii sunt plasati pe cap, ajuta la ridicarea moralului si contribuie la relaxare.
Dermatite - deoarece magnetii reduc inflamatiile de orice fel, pot fi pusi pe zone inflamate, rosii sau iritate ale pielii cu rezultate foarte favorabile.
Dureri ale urechii - magnetii pot fi plasati deasupra zonei dureroase. Trebuie cerut si sfatul medicului, in special pt copii.
Endometrioza - aceasta boala dureroasa cauzeaza puncte mici de sange in interiorul pelvisului si este caracterizata prin iritarea tesutului, inflamare si durere. Femeile cu probleme de infertilitate, adesea sufera de acesta boala. Rezultate benefice se pot obtine prin magnetoterapie desi poate dura cateva luni. Intr-un studiu efectuat, s-au observat rezultate bune cand magneti de 250 gauss au fost pusi pe partea de jos a abdomenului timp de 10 - 12 ore.
Fibromialgia - se recomanda odihna pe salteaua magnetica si folosirea pernei magnetice. Magnetii pot de asemenea fi pusi pe zonele dureroase in timpul zilei.
Probleme ale picioarelor - branturile magnetice vor creste circulatia si vor ajuta in probleme precum: amorteala, arsuri, dureri, agitatie, nervozitate, crampe musculare. Se recomanda si folosirea saltelei magnetice pentru odihna.
Rani, loviri ale capulului - accidentarile la cap, chiar si cele moderate pot duce la probleme cronice, dintre care multle apar ani mai tarziu precum - dureri de cap, pierderi de memorie, sindromul oboselii cronice, probleme ale ochilor, iritabilitate sau alte simptome. Magnetii pusi in jurul capului si gatului pot corecta dezechilibrul electric cauzat de aceste rani, loviri.
Boli de inima - un magnet neodim (pereche) purtat deasupra inimii, poate ajuta organismul se se vindece si poate in timp sa permita reducerea, minimalizarea sau intreruperea medicatiei. Desigur, trebuie intotdeauna urmat si sfatul medicului. Unele dintre efectele magnetilor asupra functiei circulatorii sunt de dilatare a vaselor de sange si cresterea oxigenarii. Terapia magnetica poate de asemenea sa imbunatateasca rezistenta vasculara si sa reduca lipirea trombocitelor. Persoanele cu dereglare vasculara periferica si arteroscleroza pot astfel sa se bucure de beneficiile terapiei magnetice. Terapia magnetica, de asemenea, poate debloca vasele din extremitatile de jos ale corpului, arterele din zona gatului, vasele de sange din maini si brate. Deschizand un blocaj la nivelul inimii, magnetii pot ajuta in prevenirea unor probleme precum: cardiopatie ischemica, angina, atacuri de cord.
Spasme musculare - una dintre actiunile majore ale magnetilor, este reducerea spasmelor in muschi. Daca folositi un anumit muschi (grupa) sau sunteti supus la un stres foarte mare, acei muschi se vor bloca. Folosind magneti in aceste zone veti simti diferenta.
Intinderi musculare, luxatii si dureri ale articulatiilor - aplicatiile locale sunt foarte potrivite pentru aceste tipuri de probleme. Purtati magnetul cateva ore apoi luati o pauza, sau purtati magnetul toata ziua si-l dati jos noaptea, sau invers.
Nevrita - cercetatorii au efectuat un studiu pe 39 pacienti cu nevrita tratati doar cu medicamente si pe un numar egal de pacienti tratati cu medicatie + terapie magnetica. Magnetii au fost pusi de-alungul coloanei, desi neuropatia se simtea in brate. Presupunerea era ca, o parte a informatiei procesului venea de la coloana, de aceea tratand coloana se va reflecta o imbunatatire in brate. Experimentul a avut ca rezultat o imbunatatire a situatiei in ambele grupuri, dar in special in grupul unde s-a folosit si terapia magnetica. Durerea s-a redus si reflexele nervoase s-au imbunatatit. 
Sindronul Post-Polio - recent un studiu a fost efectuat examinand efectul magnetilor bipolari asupra sindromului post poliomelitic, o boala caracterizata prin sensibilitate musculara si durere.  Aceste probleme apar la cativa ani dupa distrugerile pe care le face virusul poliomelitei. Aplicarea magnetilor pe  aceste puncte sensibile si dureroase a avut ca rezultat reducerea durerii.
Artrita reumatica - magnetii se comporta ca un antiinflamator, de aceea ajuta unele inflamatii cronice precum artrita reumatica.
Chirurgie - unele studii au aratat ca folosirea magnetilor cu 24 - 48 ore inainte de operatie, in zona unde urmeaza sa fie facuta incizia, are ca efect recuperarea postoperatorie mai buna. Purtand magnetii pe o cicatrice dupa operatie, poate de asemenea sa grabeasca vindecarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu