joi, 14 iulie 2011

INTERACTIUNI INTRE CAMPUL MAGNETIC SI SISTEMELE BIOLOGICE

         Corespund actiunii directe a campului magnetic si depind de trei posibilitati de actiune:
-interactiune cu materiale feromagnetice, prezente in structura organismelor umane,
-interactiunea cu centrii paramagnetici in mod normal,
-interactiunea cu macromoleculele diamagnetice implicatein activitati enzimatice.
         Din aceste trei tipuri de interactiune, iau nastere urmatoarele efecte :
-orientarea  elementelor celulare,
-orientarea organismelor subcelulare  si macromoleculelor,
-rotatia , traslatia gradientilor de concentratie  ale moleculelor paramagnetice,
-orientarea dipolilor electrici , cu consecinte  asupra lichidelor continute in tesuturi.
        Actiunea campului magnetic se manifesta la  diverse nivele de organizare biologice:
-monecule protoplasmice (in particular tesutul collagen),
-membrana celulara si tesutul nervos.
        Efectul fundamental determinat de un camp magnetic consta in eliminarea potentialului lezional,  cu reechilirarea consecutiva  a potentialului electric al membranei. In conditiile fiziologice, diferenta intre potentialele  electrice din interiorul si exteriorul  celulei  este de 70 minivolti – potential electric transmembranal. Orice agresiune asupra celulei, de natura mecanica (prin traumatisme sau interventii chirurgicale chimice sau fizice), determina scaderea diferentei de potential la nivelul membranei. Reechilibrarea membranei celulare ar determina blocarea substantelor alogene (producatoare de durere) si proinflamatoare (histamina, serotonina, posta glandinele) precum si neutralizarea si modularea producerii de radicali liberi , atat direct la nivelul conexiunii, cat si imediat de stimularea diferitelor reactii enzimatice celulare. Stimularea sistemului bicefalo-hipofizar sau al glandelor suprarenale provoaca o crestere a concentratiei sistemice a unor substante (intre care endorfine si catecolamine), care au influente asupra controlului durerii  si asupra  reglarii  proceselor  inflamatorii!
Stiati ca  orice camp magnetic tridimensional pentreaza toate tesuturile corpului: piele, grasimi, muschi, tendoane, oase, vase de sange, organe.ajungand pana la nivel celular si, ca orice adevar fizic, acest fapt se petrece intotdeauna si in orice conditii, indiferent ca noi simtim sau nu simtim aceasta actiune.
Insa prin echilibrarea energetica a corpului, efectele benefice ale produselor care pot sa genereze un camp magnetic tridimensional se resimte imediat, cu atat mai mult in situatii de stres, boli, plagi, fracturi, insomnie, dureri, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu