joi, 14 iulie 2011

APA SI IMBATRANIREA


Doctorii si cerectatorii afirma ca sursa imbatranirii este acumularea de toxine in organism. Organismul uman este alcatuit din 100 de trilioane de celule vii. Fiecare celula traieste si lucreaza in mod individual pentru tine. Pentru a face acestea, fiecare celula isi ia nutrientii necesari, ii foloseste, si elimina produsii nefolositori. Apa indeparteaza apoi acesti produsi.
Acelasi lucru este valabil pentru intregul organism. Mancam, digeram si eliminam toxinele in principal cu ajutorul apei. Cand ne spalam hainele, umplem masina de spalat cu apa, nu cu bauturi carbogazoase, cafea, ceai sau suc. Apa este singurul lucru care poate curata hainele. Acelasi mecanism se aplica la nivelul celulelor. Numai cantitati adecvate de apa pot curata celulele din organism.
Multi oameni se lauda ca nu transpira sau nu beau apa niciodata. Se poate vedea ca acesti oameni arata mult mai imbatraniti dupa 40 de ani, decat persoanele care transpira si beau apa. Spre 50 de ani, multi sunt afectati de artita, sau alte boli „incurabile”. Doctorii nu pot vindeca pe deplin aceste boli, deoarece inca nu cunosc cauzele lor.
Cand vedem persoane care la 75 de ani arata cu 20 de ani mai tinere, este evident ca acestea consuma apa si transpira in mod obisnuit. Consumul apei din belsug impiedica formarea depozitelor toxice in organism, inlaturand astfel cauza multor boli. Consumul adecvat de apa incetineste de asemenea setul de simptoma la care ne referim in general prin termenul „imbatranire”.
Cauza sindromului Alzheimer este in prezent necunoscuta. Cercetatorii sunt constienti ca celulele nervoase ale persoanelor afectate de aceasta boala contin cantitati mari de substante chimice toxice neobisnuite, care in final distrug celulele nervoase. In cele din urma numarul de celule nervoase scade drastic, ducand la dizabilitati in vorbire si gandire.
Creierul traieste intr-un mediu lichid. De vreme ce consumul de apa reduce acumularea de toxine la nivelul creierului, poate cu siguranta sa ajute la prevenirea sindromului Alzheimer si a altor boli ale creierului. Oare cum se asteapta oamenii sa isi curete celulele creierului fara sa consume apa destula?
Lichidul in care se afla creierul se numeste lichid spinal. Unul din semnele fracturii la nivelul craniului este scurgerea de lichid spinal prin urechi. Tot cu ajutorul acestui lichid, prin extragerea unei cantitati mici, se poate depista meningita spinala. Mentionez aceste lucruri numai pentru a accentua importanta pastrarii unui creier curat prin consumul de apa – cel mai vital lucru dintre toate.
Consumul unei cantitati suficiente de apa este un fapt cotidian. Este ingredientul esential pentru ca totul sa functioneze bine. Niciodata nu e prea tarziu sa incepi sa consumi cantitatea optima de apa pentru organismul tau; la orice varsta organismul tau va profita din plin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu