joi, 14 iulie 2011

CE DETERMINA APARITIA TOXINELOR ACIDE ?

Dietele gresite, bazate pe carne si cartofi, prajeli, bauturi carbogazoase, indulcitori si saruri acide. De
multe ori, astfel de depozite se pastreaza decnii in organism.
Stresul, atat fizic, cat si psihic, poate duce la apritia depozitelor acide in organism. Stresul mental poate
determina aparitia depresiei. Cata vreme nu a fost formulata o legatura fiziologica cu stresul, exista o scoala in psihologie, numita psihosomatica, care sustine idea ca starea mental a unei persoane influenteaza starea sanatatii acelei persoane.
Poluarea mediului
Deseurile rezultate in urma unui metabolism normal duc la aparitia unor toxine acide cetrebuie eliminate
din organism.
“Medicina moderna nu incearca sa indeparteze toxinele acide din sistemul fiziologic; prin urmare, medicina
actual este deficitara in tratarea bolilor la adult. Chiar daca medicina vindeca boala, daca acizii nu sunt indepartati din organism, eficienta tratamentului este cel mult una temporara.”
Medicii japonezi, dupa peste 40 de ani de cercetari si experimente, cred ca prin consumul zilnic de apa alcalina sangele poate fi alcalinizat si ajutat sa elimine toxinele acide, indepartand astfel radacina bolii.
Obezitatea
Obezitatea este o problem de sanatate majora in Vest. Aceasta apare in urma consumului excesiv de carbohidrati si grasimi. Atunci cand procesul de metabolizare nu este capabil sa le arda, sangele este nevoit sa depoziteze aceste grasimi acide. La inceput, ele sunt stocate sub piele, in jurul taliei, la barbati si in jurul coapselor, soldurilor si sanilor, la femei.
Dupa aceea, grasimile sunt depozitate in jurul organelor si al tesuturilor, acestea primind astfel o cantitate redusa de nutrient. Acest nivel este mai daunator.
Un mod bland si usor de a indeparta acizii grasi din organism este consumul a 6 pana la 8 pahare de apa alcalina pe zi.aceasta practicaeste folosita in Japonia de peste 30 de ani si medicii au inregistrat numeroase situatii de pierdere in greutate.
Cancerul
In cartea “Adevarul ascuns despre cancer”, Dr. Keiichi Morishita afirma ca daca sangele devine acid, toxinele acide trebuie depozitate in organism, nemaiputand fi eliminate cu ajutorul sangelui. Daca acest process se desfasoara an dupa an, zonele de depozitare devin tot mai acide, celulele lor incepand sa moara.
Alte celule pot supravietui, dar devin anormale; aceste celule se numesc maligne. Celulele maligne nu raspund comenzilor venite de la creier. Ele se multiplica necontrolat. Acest fenomen se numeste cancer. Medicina moderna din America trateaza celulele maligne ca si cum ar fi bacteria sau virusuri. Foloseste chimioterapia, iradierea si interventia chirurgicala pentru a indeparta cancerul. Cu toate acestea, nicunul din tratamente nu ajuta prea mult, daca dupa toate procesele, mediul acid se mentine.
Consumul de apa cu un pH alcalin ridicat, datorita efectului de-acidifiant, ajuta la prevenirea cancerului. Japonezii au reusit sa trateze chiar si diabetul cu ajutorul apei alcaline.
Apa oxigenata furnizeaza sufiecient oxigen direct la nivelul celulelor. Studiile au aratat ca apa oxigenata imbunatateste performantele atletice, creste rezistenta cardiovasculara si musculara si reduce timpul de refacere dupe efectuarea exercitiilor fizice.
In 1932 Otto Warburg a obtinut Premiul Nobel in medicina pentru descoperirea faptului ca boala cancerigena este anaerobica. Desi pare un lucru marunt, aceasta descoperire este extraordinara si demna de acest premiu.
Semnificatia de baza a descoperirii este ca de fapt, cancerul este cauzat de o lipsa a oxigenului liber in organism si , prin urmare, cauza acestei deficiente este sursa tuturor formelor de cancer. In chimie, solutiile alcaline (pH>7.0) au tendinta sa absoarba oxigen, in timp ce solutiile acide (pH<7.0) il indeparteaza. De exemplu, o solutie usor alcalina poate absorbi de 100 de ori mai mult oxigen decat o solutie usor acida.
Prin urmare, atunci cand mediul intern devine acid prin scaderea pH-ului sub 7.0 (nota: toate lichidele din organism, cu exceptia celor din stomac si a urinii, sunt usor alcaline – ph = 7.4), indeparteaza oxigenul din organism. Se produce astfel, potrivit detinatorului Premiului Nobel, Otto Warburg, cancerul! Lichidele din stomac trebuie sa ramana acide pentru a digera alimentele, iar urina este normal sa fie acida din moment ce prin ea se elimina toxinele din organism.
Sangele este exceptia. Sangele trebuie intotdeauna alcalin, cu un pH de 7.4, astfel incat sa poata absorbi oxigenul. Atunci cand dieta noastra contine o cantitate adecvata de minerale, sangelui i se furnizeaza mineralele esentiale de care are nevoie pentru a ramane la un pH alcalin. Atunci cand dieta nu contine minerale suficiente, organismul este fortat sa fure de la alte lichide din organism. Astfel, sunt indepartate minerale esentiale, cum este calciul, din saliva, lichidele spinale, rinichi, ficat etc. pentru a se mentine pH-ul sangelui la valoarea 7.4.
Aceste fenomene face ca lichidele si organele sa devina acide si, deci anaerobe, provocand nu numai cancer, dar si alte boli degenerative cum sunt diabetul, artrita, bolile de inima, lupusul etc. toata lumea stie ca organismul uman este compus din pana la 78% apa, si ca apaeste compusa din oxigen si hidrogen gazos. Cand nitrogenul gazos, carbonul sub forma de dioxid de carbon si gazul metan sunt asimilate de organism, cantitatea totala de gaz din corp ajunge pana la 95%. Aproape jumatate din cele 5 procente ramase sunt reprezentate de calciu. Acesta controleaza toate functiile biologice.
Nici o alta minerala nu este capabila de realizarea unui numar de functii ata de mare, cum este calciul. Calciul este implicat in aproape toate functiile biologice. Aceasta minerala extraordinara furnizeaza inimii energia electrica pentru a functiona si muschilor pentru a se misca. Ionii de calciu sunt raspunzatori pentru hranirea fiecarei celule. Aceasta se realizeaza prin legarea sa de 7 molecule de nutrienti si de o molecula de apa, pe care le transporta prin canalul nutritiv. Apoi se descarca de povara sa si se intoarce pentru a repeta operatiunea. O alta functie importanta a calciului este replicarea ADN-ului, care este cruciala pentru mentinerea tineretii si sanatatii organismului. Replicarea ADN-ului este baza tuturor refacerilor din organism si poate sa aiba loc numai cu ajutorul calciului. Astfel, o cantitate scazuta de calciu inseamna refacere scazuta a organismului si imbatranire prematura.
Pe cat de important este calciul pentru toate aceste functii si sute altele, pe atat este de important in controlarea pH-ului. Calciul este pentru mediul acid ca apa pentru foc. Calciul distruge rapid acizii din lichidele din organism. Prin urmare, cu cat exista mai mult calciu, cu atat exista mai mult oxigen si, deci, mai putin cancer si alte boli degenerative.
Artrita
Multe forme de artita si guta sunt rezultatul acumularii de toxine acide la nivelul articulatiilor. Unguentele nu fac decat sa acopere simptomele. Aspirina, fiind acida, poate oferi o alinare pe termen scurt, dar pe termen lung, ea poate accentua suferinta. Medicii Asiatici folosesc apa alcalina pentru a regla aciditatea organismului, ajutand corpul sa se vindece singur.
Bolile renale
Pe masura ce organismul consuma toxine, rinichii devin supraincarcati de toxine acide. Nefrita, intoxicarea ureica si bolile vezicii sunt legate de mediul acid si pot fi tratate prin consumul de apa alcalina. Pietrele la rinichi apar intai sub forma de particule foarte fine, care in timp cresc, devenind pietre. Ele sunt formate din fosfati etc. Aceste formatiuni sunt o alta forma a sarurilor acide.
Consumul de apa alcalina in cantitate suficienta previne formarea pietrelor, si poate chiar sa le dizolve, odata ce s-au format. Medicii japonezi folosesc apa alcalina de ani de zile pentri vindecarea rinichilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu