joi, 14 iulie 2011

ALTE ARTICOLE APARUTE IN PRESA DE SPECIALITATE


A schimbat vinul in apa - de Sara K Ann, jurnalist RazorTV
Dr Walter Kim si alti trei trecatori au baut apa din raul Singapore filtrata desigur mai intai prin inventia Dr Kim. Medicul coreean, care e specializat si in inginerie mecanica, a impartasit cum si-a schimbat directia carierei sale in scolpul furnizarii oamenilor din intreaga lume a unei ape de baut mai buna.
Cei 26 de ani de studii sunt baza pentru sistemul sau de filtrare - care foloseste un sistem unic, portabil, cu materiale naturale - fiind comercializat de catre Nikken. Dr Walter Kim, de asemenea, spera ca va fi capabil sa reuseasca un parteneriat cu Organizatia Natiunilor Unite sa furnizeze apa potabila in tarile sub-dezvoltate, unde accesul la apa potabila si curata este limitat. Urmari filmuletul: http://www.razor.tv/site/servlet/segment/main/news/50122.html
 Bea apa ca sa ramai sanatos - The Straits Time, sambata, De Lester KOK
Dr Walter Kim a inventat sistemul PiMag de filtrare a apei si este in acelasi timp directorul Societatii Coreene pentru Stiinte Medicale si Mediu. In 2005 el a primit Premiul Decoratiei Nationale, cel mai prestigious premiu dat unui cetatean al Coreei de Sud pentru contributia sa remarcabila in materie de inventii.
Tehnologia sa folosita in conceperea sistemul de filtrare a apei din casa asigura o apa de baut lipsita de clor si alti contaminanti transformand-o intr-o apa usor alcalina. Acest sistem robust a fost folosit chiar si la filtrarea urinii, vinului sau a apei cu arsenic intr-o apa foarte buna de baut pe care Dr Kim a baut-o in fata altora.
Iata ce a fost intrebat Dr Kim de catre The Straits Time:
Nu va este teama sa beti apa filtrata de arsenic?
Nu am nici o indoiala ca pot bea aceasta apa filtrata. Am atatea experiente in bautul apei contaminate, dar filtrate cu sistemul nostru. Am pus doar apa cu arsenic in tancul sistemului de filtrare si apoi am baut apa filtrata dupa cateva minute. Toti erau surprinsi si nu le venea a crede.
De ce trebuie ca oamenii sa aibe in casa un sistem secundar de filtrare a apei ?
Pentru o apa buna de baut trebuie sa eliminam clorul, rugina si sedimentele – care se scurg pe conducte (intre statiile de filtrare si locuinte) – asa numita poluarea secundara.
De ce trebui eliminate clorul din apa de baut?
Clorul este unul din cei mai toxici agenti chimici, motiv pentru care poate ucide germeni si microbi. Daca bem apa care sa contina clor, acesta va distruge insa si celulele sanatoase. Cand clorului i se alatura substante organice, apar compusii organici – THM (trihalometani) – care au fost dovediti ca si cauze ale aparitiei cancerului. Aceasta este o problema mondiala. In tarile mai avansate se foloseste ozonul pentru o sterilizare de bacteria si microbi insa aceast lucru presupune costuri ridicate.
De ce sa bem o apa usor alcalina?
Apa se afla in proportie de 70% in corp. Apa este viata noastra. Cand suntem sanatosi, pH-ul nostrum este usor alcalin, adica 7.4. In sens contrar ne vom confrunta cu un sistem imunitar slabit. Asadar trebuie sa mentinem intotdeauna alcalinitatea sangelui. Acesta este motivul pentru care recomandam bautul apei usor alkaline pentru a neutraliza pH-ul sangelui, dat fiind faptul ca mancarea noastra este mai mult acida.
Spuneti ca apa are proprietati vindecatoare. Detaliati va rog.
In cazurile celor bolnavi cronic precum cei cu diabet si hipertensiune, medicina moderna nu poate vindeca complet acesti pacienti, ci ii tine sub control. In timpul cercetarilor mele, eu si multi alti oameni de stiinta si experti spun ca problema fundamentala este deshidratarea organismului. Daca am avea suficienta apa in corp, adica in celule, nu ne-am imbolnavi. Odata cu inaintarea in varsta ne deshidratam.
Trebuie sa schimbam obiceiurile noastre, band mai multa, pentru ca organismele noastre nu stocheaza apa. Cand beti apa, in decurs de cateva ore, aproape toata apa este eliminata. Acesta este motivul pentru care este expus deshidratarii si astfel devine necesar bautul apei intr-un mod continuu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu