joi, 14 iulie 2011

APA – BAZA UNUI ORGANISM SANATOS - de Dr. E. F. Group

Pana recent, majoritatea teoriilor medicale se bazau pe presupunerea ca 20 din organismul uman reprezinta tesut solid si ca acest tesut determina starea noastra de sanatate, deoarece acesta este nivelul la care se manifesta cele mai multe boli. Se credea ca cele 80 de procente lichide din organism reprezinta doar un suport pentru oase si tesuturi. Acum insa stim ca tocmai opusul acestor teorii reprezinta realitatea: fluidele din organism sunt cele care dicteaza starea sanatatii. Organismul uman este o masina de apa, prioectata sa functioneze in primul rand cu apa si minerale. Organismul uman reprezinta 72%apa, 8% un amestec de compusi chimici si 20% oase si tesut solid. Este un lucru evident ca, fiind alcatuiti din 72% apa simpla, calitatea apei pe care o consumam va avea un impact serios asupra starii noastre generale. Toate procesele de vindecare din organism se desfasoara prin intermediul apei.
In ultima decada stiinta medicala si-a concentrat atentia asupra imensei capacitati de vindecare a organismului uman si rolului pe care apa il joaca in acest proces. Organismul uman lupta in mod instinctiv sa ramana sanatos si tanar. Fiecare componenta a organismului lupta sa repare oase rupte, sa regenereze si sa inlocuiasca tesuturile deteriorate si sa atace si sa distruga elementele ostile. Toate aceste procese miraculoase au in comun un element: apa.
Sangele, lichidul vietii, reprezinta 83% apa si curge prin organism, distribuind nutrienti, oxigen si antibiotice la locul si momentul necesare. Pentru ca sangele sa isi desfasoare aceste sarcini optim, organismul trebuie sa fie bine hidratat cu apa sanatoasa. O apa nepotrivita, care contine elemente de contaminare, duce la modificarea proprietatilor sangelui si are efecte negative asupra intregului organism.
Creierul uman este 80% apa. El controleaza fiecare proces care se desfsoara in interiorul organismului. Acest control este mentinut prin emiterea si receptarea continua de semnale electrice prin intermediul sistemului nervos, care nu este altceva decat o retea de conducte foarte fine de apa. Fluidul din interiorul nervilor este alcatuit aproapa exclusiv din apa si minerale. Mesageri minusculi, numiti proteine de transport, calatoresc cu viteza luminii purtand mesajele catre fiecare celula si organ din organism. Ca orice retea de comunicare puritatea curierului, sistemul nervos, afecteaza viteza si claritatea semnalului. Daca fluidul din interiorul nervilor este contaminat cu substante chimice, metale grele cum este plumbul, rezultatul este um semnl intarziat si distorsionat. Multi experti sunt acum de parere ca distorsionarea semnalului poate fi radacina multor afectiuni ale sistemului nervos cum sunt: tulburarile de atentie, sindromul de oboseala cronica, boala Alzheimer, anxietatea si depresia. Se stie ca limpezimea semnalelor are un efect major asupra capacitatii noastre de a face fata stresului si ca afecteaza capaciatatea de coordonare. Avand in vedere rolul viatl pe care il joaca creierul si sistemul nervos, calitatea lor ar putea fi cheia unei vieti lungi si sanatoase.
Nivelul nostru de energie este strans legat de consumul de apa. S-a demonstrat medical ca o scadere a nivelului apei din organism cu 5 procente duce la o pierdere energetica de 20 pana la 25 de procente la cei mai multi oameni, iar o scadere cu 15 % provoaca moartea! De asemenea se estimeaza ca 2/3 din populatie nu consuma suficienta apa, suferind de deshidratare. Rezulta astfel ca marea majoritate a populatiei nu isi foloseste decat 70-75% din capacitate. Din nefericire, cei mai multi recurg la stimulanti de tipul cafelei si zaharului pentru a se energiza, in loc sa bea mai multa apa si sa ajute organismul sa produca mai multa energie. Cofeina, alcoolul si zaharul sunt diuretice puternice si detrmina pierderi de apa, deucand la o pierdere si mai mare de energie naturala. Finalul este o dependenta de energia artificiala.
O mare parte a energie din organism este produsa de ATP (adenozintrifosfat). Acest compus este produs in timul schimbului osmotic ca are loc atunci cand apa trece prin membrana celulara pentru a produce energie hidroelectrica. ATP este stocata in recipiente de energie, absenta elementelor de contaminare creand mediul ideal pentru producerea acestui tip de energie naturala.
Organismul uman este in realitate un hidrogenerator complex, care foloseste elementele din natura pentru a deveni masina minune care am fost destinati sa fim. Puritatea apei pe care o bem are un impact imens asupra energiei si puterii noastre. De cate ori in organism patrunde o substanta chimica toxica (inclusiv clorul) trebuie sa ne folosim o parte din energie pentru e reduce si repara daunele provocate de acel element. Apa este folosita de ficat pentru a metaboliza grasimile in energie. Consumand o cantitate mare de apa curata din punc de vedere chimic accelereaza metabolismul si permite organismului sa asimileze nutrientii mai bine, ceea ce duce la o crestere a energiei si puterii organismului.
Sistemul de detoxifiere al organismului este probabil cel mai important sistem de mentinere a sanatatii, si singurul proces care se bazeaza pe consumul in exces al apei pure. Cu totii stim ca este necesar sa bem cel putin 8 pahare de apa pe zi. Daca bem cantitatea minima, vom avea un nivel minim al sanatatii. Organismul nostru va folosi cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a mentine desfasurarea buna a proceselor fundamentale: digestie, controlul temperaturii, hidratarea pielii. De fiecare data cand expiram, clipim sau facem orice alta miscare, folosim o parte din apa disponibila in organism. Chiar si bataile regulate ale inimii reprezinta un proces care consuma apa. Folosim in mod neintrerupt apa disponibila in organismul nostru. Pentru ca organismul sa isi desfasoare activitatea la un nivel optim, este nevoie sa consumam o cantitate de apa mai mare decat necesarul minim. Cu cat exista mai multa apa in organism, cu ata organismul poate scapa de elementele care provoaca boala si imbatranirea. Este un proces foarte simplu care poate face o imensa diferenta in viata fiecaruia, dar care se poate realiza numai consumand apa curala din abundenta.
O cantitate sanatoasa de apa ar insemna cel putin 10-12 pahare de apa pe zi, beneficiile optime realizandu-se prin consumarea a 14-16 pahare pe zi. (nu trebuie incluse bauturile cu cofeina sau indulcitori, deoarece acestea determina eliminarea apei din organism). Acesta este poate cel mai sanatos obicei pe care vi-l puteti forma si este simplu de obtinut: beti un pahar de apa la fiecare 2 ore. Incercati… si veti vedea rezultatele intro saptamana. Veti fi uimiti ce bine va veti simti.
La fel de importanta pentru detoxifiere este, alaturi de cantitate, calitatea. Consumand o apa care deja contine urme de chimicale dure, cum este clorul sau oricare din cele 2100 de substante sintetice care au fost deja depistate in apa casnica, atunci apa nu are aceesi capacitate de a elimina toxinele din organism. Apa fara toxine poate sa indeparteze din organism elementele care patrund is sistem pe alte cai.
Suntem expusi in permanenta la o varietate de substante chimice daunatoare. Toate alimentele care contin conservanti artificiali, colorantii si pesticidele din imbracaminte care raman in urma folosirii substantelor de curatare, toate ne expun la agenti toxici. Aerul pe care il respiram si tot ce atingem contin factori potentiali de imbolnavire, care sunt asimilati de organism. Este practic imposibil sa mentinem puritatea aerului pe care il respiram, a lucrurilor pe care le atingem si a alimentelor pe care le consumam. Aceasta face ca puritatea apei pe care o bem sa fie si mai importanta.
Calitatea apei pe care o bem este singurul element din mediul care ne inconjoara pe care il putem controla complet cu usurinta. Consumand o apa pura din abundenta, permitem organismului sa desfasoare toate procesele naturale de vindecare de care este capabil.
In aceata epoca a fast food-urilo, a medicamentelor sintetice si a unui stil de viata complex avem tendinta sa trecem cu vederea lucrurile evidente. Organismul uman este o instalatie de apa, care desfasoara milioane de sarcini vitale in fiecare secunda, toate aceste activitati avand ca ingredient principal… APA!
Un studiu asupra organismului uman nu poate duce decat la un respect coplesitor fata de creatorul sau. Pastrandu-ne organismul curat nu este numai esential pentru mentinerea sanatatii, ci si o forma de apreciere fata de acest dar minunat, VIATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu