joi, 14 iulie 2011

DOMENII DE APLICARE ALE MAGNETOTERAPIEI


Organismul nostru functioneaza cel mai bine atunci cand toate nivelele (celule, tesuturi, organe) sunt in permanenta mentinute in stare alcalina (bazica), precum si in conditiile unui aport ridicat de oxigen.
Toate infectiile, ranile, durerile sau bolile produc acizi care micsoreaza aportul de oxigen in organism.
Campul magnetic negativ indus de magnet: ajuta organismul in lupta impotriva bolilor cauzate de virusi, bacteri, bacili(Virusilor si bacteriilor nu le place oxigenul si prefera mediile acide!)
Ajuta organismul in lupta impotriva leziunilor, prin aportul de oxigen si de elemente nutritive in celulele organismului functioneaza ca antibiotic, micsorand aciditatea si alcalinizand (micsorand PH-ul) tesuturile si celulele calmeaza functiile supraincarcate electric ale creierului: insomniile, depresiile, hiperactivitatea, problemele de comportament actioneaza asupra glandelor care produc melatonina. Melatonina este un hormon care micsoreaza stresul si stimuleaza somnul, multe medicamente bazandu-se pe melatonina.
Magnetii permanenti isi exercita influenta asupra organismului uman si prin actiunea asupra sistemului nervos neurovegetativ si a sistemului endocrin.
Astfel, cercetari recente au descoperit ca glanda pineala (hipofiza, sau creierul endocrin) este responsabila de producerea melatoninei si enzimelor necesare pentru imunitate, oxidare, functionarea metabolismului in general.
Obisnuinta ciclica a somnului si trezirii este reglata prin campuri magnetice permanente de aceeasi intensitate ca si campul geomagnetic.
Deoarece glanda pineala guverneaza toleranta la stres si producerea de antioxidanti care ajuta la controlul asupra efectelor negative ale radicalilor liberi, care cauzeaza bolile degenerative si imbatranirea, magnetismul poate imbunatati foarte mult reglarea glandei pineale, ajutand compensarea intreruperii naturale si artificiale a expunerii la campurile geomagnetice naturale.
Magnetii actioneaza pentru: depresie, artrite, fracturi, cicatrici, dureri menstruale, probleme cu vederea ,
tiuit in urechio glanda tiroida, sindromul parkinson, dereglari ale circulatiei sanguine, dureri de cap,
migrene, tensiune ridicata, tesiune scazuta, oboseala generala, artroze, reumatism, dureri de spate, insomnie, stress.
Campul magnetic ajuta organismul in lupta impotriva bolilor cauzate de virusi, bacterii, bacilli, deasemenea  ajuta organismul in lupta impotriva leziunilor, prin aportul de oxigen si de elemente nutritive in celulele organismului.
Virusilor si bacteriilor nu le place oxigenul! Acesta functioneaza ca antibiotic, micsorand aciditatea si alcalinizand (micsorand pH-ul) tesuturile si celulele, calmeaza functiile supraincarcate electric ale creierului: insomniile, depresiile, hiperactivitatea, problemele de comportament si actioneaza asupra glandelor ce produc melatonina. Melatonina este un hormon care micsoreaza stresul si stimuleaza somnul, multe me¬dicamente bazandu-se pe melatonina.
 APARATUL CARDIOVASCULAR
Organismul uman este format din aproximativ 70 miliarde de celule, organizate in unitati statice. Singurul element mobil este sangele, care circula prin tot organismul, hranindu-l si curatandu-l in acelasi timp.
Astfel se realizeaza un schimb de materii cu celulele la care ajunge sangele: sangele aduce oxigen si elemente nutritive si transporta de acolo dioxidul de carbon, materiile nefolositoare si toxinele.
Sangele circula cu o viteza incredibila: o molecula de sange face drumul de la inima la arterele mainii si inapoi in numai un minut.
Campul magnetic mareste capacitatea organismului de a imbunatati circulatia sanguina.
Sub influenta lui, sangele se polarizeaza, iar ionii (particulele electropolarizate prezente in celulele din corpul nostru) sun respinsi de magnet si circula mult mai repede.
Fierul se misca mult mai repede, iar polaritatea se transfera asupra membranelor celulelor, care devin permeabile, in special pentru calciu si sodiu.
Toate acestea duc la accelerarea transferului de materii, adica la imbunatatirea metabolismului.
Emoglobina, care transporta oxigenul in circuitul arterial, isi mareste viteza sub actiunea campului magnetic, iar oxigenul ajunge mai repede de la plamani la celulele unde se produce schimbul de gaze (oxigenul in schimbul dioxidului de carbon).
De retinut :
-Magnetul accelereaza circulatia fara a mari tensiunea !
-Viteza mai mare permite sangelui sa ajunga mai repede la celule, aducand oxigen si elemente nutritive, accelerand activitatea celulara, metabolismul si apoi revenind la inima si plamani prin sistemul venos.
-Viteza marita permite sangelui sa treaca si prin vasele de sange periferice, foarte mici. Se iriga astfel mai bine sistemul periferic si se elimina sau se reduce raceala mainilor si a picioarelor.
-La persoanele carea au tensiune mica, actiunea magnetica nu micsoreaza tensiunea.
   MAGNETUL ACCELEREAZA CIRCULATIA FARA A MARI TENSIUNEA!
Sangele este expulzat din inima sub presiune in aorta si in sistemul arterial. Presiunea care se formeaza datorita vitezei sangelui este presiunea dinamica, iar prin miscare, sangele "se loveste" de peretii vaselor de sange, exercitand o presiune asupra lor - aceasta fiind presiunea statica. Prin efectele sale, magnetul influenteaza deplasarea liniara a sangelui. Particulele magnetizate sunt respinse de magnet si se resping si intre ele. Acest lucru le directioneaza in circuitul paralel, marindu-se, astfel, viteza sangelui, si micsorandu-se presiunea asupra vaselor sanguine.
Viteza mai mare permite sangelui:
• sa ajunga mai repede la celule, aducand oxigen si elemente nutritive, accelerand activitatea celulara, metabolismul si apoi, revenind la inima si plamani prin sistemul venos.
• sa treaca si prin vasele de sange periferice, foarte mici, astfel: se iriga mai bine sistemul periferic si astfel se reduce sau se elimina raceala mainilor si a picioarelor.
Orice impuls nervos in corpul nostru se transmite printr-un curent slab, pe care ii produc singure celulele organismului uman. Fiecare din cele 70 de miliarde de celule din corpul nostru contine particule electropolarizate (ioni), care actioneaza la aceeasi curenti. Procesele despre care este vorba sunt foarte importante in alimentarea celulei cu oxigen si cu energie. In cazul ranilor sau al imbolnavirilor se poate intampla ca acesti curenti sa nu circule corect. Campurile magnetice pulsatorii vin sa corecteze, astfel, de aba¬eri, in interiorul celulei. Alimentarea tesuturilor se imbunatateste, iar prin actiunea campurilor magnetice acestea se regenereaza.
   DEPRESII, INSOMNIE, OBOSEALA CRONICA
"In cazul depresiilor incipiente putem obtine o reala 'imbunatatire a starii de sanatate pentru 80-90% dintre pacienti cu ajutorul stimularii magnetice transcraniene, o forma speciala de terapie cu campuri magnetice" - explica psihiatrul Dr. Padberg de la Clinica Universitara din Miinchen. Colierele magnetice actioneaza asupra a 8 pana la 12 meridiane.
Colierele sunt eficiente mai ales pentru persoanele care sufera spondiloza, dureri de cap, de umeri, migrene si insomnii deoarece imbunatatesc circulatia sangelui la nivel cranian.           
SUCCESUL IN CAZUL FRACTURILOR GRAVE DE OASE
Procesul de ameliorare prin actiunea campului magnetic este remarcabil in cazul fracturilor grave de oase.
In cazul unor fracturi de acest gen, adesea, o parte a tesutului vatamat moare, ceea ce ridica probleme serioase in vindecare. "Atunci pot fi de ajutor campurile magnetice pulsatorii, desi medicii nu pot explica cu precizie de ce se intampla acest lucru" afirma ortopedul Dr. Ludge Gerdes-meyer, de la clinica din Miinchen.
In oase exista curenti electrici care au un rol important in constructia, intretinerea, organizarea si intarirea celulelor.
In cazul fracturilor, partea rupta a osului se afla in stare de repaus si nu exista curenti care se formeaza prin miscare, ceea ce ingreuneaza procesul de vindecare.
Campurile magnetice pulsatorii, care actioneaza din exterior, creeaza acesti curenti intr-un anumit fel, stimuland astfel vindecarea osului.
In acest mod, fractura nu numai ca se vindeca mai repede, dar si structura celulelor se reface.
Terapia cu magneti actioneaza pozitiv in cazul vindecarii accidentelor sportive (leziuni, rupturi de ligamente), entorse, inflamari ale incheieturilor, boala Parkinson.
In plus, puterea magnetului curata si cicatricele ranilor.
REUMATISM
La reumaticii care sufera de inflamatii puternice ale incheieturilor, terapia cu magneti stimuleaza secretia de cortizon, care impiedica procesele inflamatorii.
BOALA PARKINSON
Magnetii cu camp pulsatoriu sunt de ajutor persoanelor care sufera de aceasta maladie, avand un efect de minimizare a problemelor de miscare si de marire a capacitatii de concentrare ,dupa cum a fost publicat recent in studiul "Boli incurabile" - explica prof. dr. Alexandar Henneberg/ seful Clinicii pentru Parkinson, Bad Nauheim, Germania, concluzionand ca: "terapia cu magneti are efect de minimizare a problemelor de miscare si de marire a capacitatii de concentrare la peste 70% din pacientii cu Parkinson"
                                  AMELIORAREA DURERILOR
- Este cunoscut faptul ca toate durerile reactioneaza la campuri magnetice, indiferent de cum sunt acestea generate.
- In mod clar, fortele magnetice anesteziaza partea sistemului nervos vegetativ care transmite durerea, astfel ca durerea se micsoreaza considerabil.
- Daca aveti dureri de ceafa si umeri purtati bijuterii magnetice si durerile vor disparea. - Cum se intampla acest lucru ?
·         Cu ajutorul mini-magnetilor se formeaza un camp magnetic slab, dar constant.
·         Acesta actioneaza asupra muschilor in profunzime, restabilind si optimizand procesele organice care au
loc la acest nivel.
·         Tensiunile se micsoreaza si durerea dispare, absolut fara nici un medicament si fara reactii secundare sau
adverse.
·         In acelasi mod se petrec lucrurile si in cazul migrenelor, durerilor de cap, durerilor menstruale.
    ACTIUNEA MAGNETILOR IN TERAPIA MEDICALA PREVENTIVA
Este binecunoscuta importanta vitala a vitaminelor si mineralelor pentru sana¬tatea noastra. Datorita mijloacelor de informare care subliniaza cat de utile sunt vitaminele, milioane de oameni iau preventiv vitamine si minerale zilnic, din proprie initiativa.
Brigitt Gartner, in cartea sa 'Magnetul - paznicul sanatatii" compara influ¬enta redusa a campului magnetic terestru asupra organismului nostru cu carenta de vitamine, identificand astfel o serie de asemenari. Ea recomanda bijuteriile magnetice preventive si ca masura de mentinere a unei bune stari de sanatate a organismului.
Alti cercetatori au descoperit ca glanda pineala (hipofiza, sau creierul endo¬crin) este responsabila de producerea melatoninei si enzimelor, pentru imu¬nitate, oxidare, functionarea metabolismului in general. Obisnuinta ciclica a somnului si trezirii este reglata, conform lui Robert Becker, "prin campuri magnetice permanente de aceeasi intensitate ca si campul geomagnetic . Deoarece glanda pineala guverneaza toleranta la stres si producerea de antioxidanti care ajuta la controlul asupra efectelor negative ale radicalilor liberi care cauzeaza bolile degenerative si imbatranirea, magnetismul poate imbunatati foarte mult reglarea glandei pineale, ajutand compensarea intreruperii naturale si artifici¬ale a expunerii noastre la campurile geomagnetice naturale.
      ARTRITA
Cercetari recente au aratat ca artrita poate fi ameliorata si tratata mult mai eficient cu ajutorul oligoelementelor, mai precis cuprul si zincul.
Cuprul prezent in organismul uman , in cantitati mici, ajuta impotriva infectiilor, fiind implicat in formarea celulelor rosii ale sangelui si sprijinind asimilarea fierului, care este indispensabil in functionarea organismului.
Multi dintre Dvs. ati observat cu siguranta ca unii oameni poarta bratari de cupru. Cuprul este unul din metalele cu cea mai mare conductivitate, si multe persoane care poarta acest metal si sufera de dureri reumatice, de artrita si de migrene se simt mai bine.
Cercetarile efectuate la Universitatea de Farmacie din Arkansas demonstreaza ca oligoelementele, in special cuprul si zincul pot fi eficiente in vindecarea si ameliorarea artritei. Cercetatorii au demonstrat ca enzimele care depind de aceste oligoelemente joaca un rol decisv in formarea tesuturilor. La pacientii suferinzi de artrita s-au obtinut rezultate semnificative prin aplicarea acestei metode de vindecare.
Bratarile de cupru sunt disponibile de multa vreme si exista o cerere constanta pentru ele, dar noile bratari care combina cuprul cu magnetii, aparute in ulti¬mii ani, au din ce in ce mai mare cautare, datorita efectelor benefice asupra sanatatii.
Combinatia dintre o bratara de cupru si magnet produce un dublu efect: cuprul din bratara este dizolvat prin transpiratie, ramane pe piele si de acolo este absorbit in fluxul sanguin, in timp ce magnetul imbunatateste circulatia, rezultand o mai buna distribuire a cuprului
       ARTROZA
PST (terapia cu semnal magnetic pulsatoriu) este utila inainte de toate persoanelor care sufera de artroza.
In cazul acestei boli se formeaza un cheag de tesut la incheieturi (chiar si la incheieturile de la nivelul coloanei), ceea ce da dureri puternice.
PST stimuleaza restructurarea tesutului si regenerarea masei de tesut pierdute, ameliorand astfel durerile.
Terapia cu semnal magnetic pulsatoriu, dupa cum sustin oamenii de stiinta din SUA, functioneaza pe baza impulsurilor magnetice care se creeaza din curent continuu, spre deosebire de terapia care se bazeaza pe curent alternativ.
Impulsurile de curent continuu indeparteaza in primul rand disfunctionalitatile tesuturilor, si de aceea sunt potrivite pentru vindecarea defectelor degenerative ale incheieturilor.
Un studiu efectuat la Clinica Universitara din Miinchen arata ca PST este utila si in cazurile de artroza avansata. In acest fel, 75% din pacientii tratati au devenit mobili si au semnalat ameliorarea durerilor.
Terapia cu semnal magnetic pulsatoriu (PST), dupa cum sustin oamenii de stiinta din SUA, functioneaza pe baza impulsurilor magnetice care se creeaza din curent continuu, spre deosebire de terapia care se bazeaza pe curent al¬ternativ.
Impulsurile de curent continuu indeparteaza in primul rand disfunc-tionalitatile tesuturilor, si de aceea sunt potrivite pentru vindecarea defectelor degenerative ale incheieturilor. Procesul este probabil similar proceselor care se desfasoara in tesuturi intr-o masura mai mare decat un proces obtinut prin actiunea impulsurilor curentilor alternativi. Semnalele sunt percepute de tesu¬turi ca dorinta de a incepe procesul reparator sau regenerator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu