joi, 14 iulie 2011

ALTE SISTEME DE FILTRARE A APEI


Sistemele care indeparteaza mineralele din apa, redus pH-ul acesteia, facand-o astfel mai agresiva. Apa cu pH scazut va incerca sa se autoechilibreze, eliberand elemente de tipul cuprului, plumbului sau aluminiului din ustensilele de gatit sau din instalatia de apa. Gatitul in apa demineralizata duce de asemenea la atragerea mineralelor din hrana, mancarea avand astfel valoare nutritionala scazuta. Apa cu un continut echilibrat de minerale are o tendinta mult mai mica de a atrage elemente straine (din alimente). Totalul de solide dizolvate se realizeaza in primul rand prin dizolvarea mineralelor si nu are legatura cu substante daunatoare. Unele firme declara in mod fals ca o cantitate mica de solide dizolvate in apa (minerale) inseamna calitate crescuta a apei. De cele mai multe ori nu este asa.
Toti ar trebui cel putin sa bem apa filtrata, de preferinta impregnata de energie magnetica din pamant, imbogatita cu lumina infrarosie de la soare si energie Pi din spatiu. Apa ar trebui de asemenea sa contina minerale organice, cum este calciul din corali.
In mare, in lume sunt cumparate peste 2 milioane de sisteme de filtrare a apei. Cele mai multe contin un filtru de carbon, care nu afecteaza insa depozitele de plumb din apa. 85% din americani au deficiente de calciu. Avem nevoie de aproximativ 1000 mg de calciu pe zi. Calciul este important pentru comunicarea celulara, functionarea inimii, a nervilor, pentru stabilitatea oaselor si pentru coagularea sangelui. Un sistem care indeparteaza toate elementele din apa, fara sa refaca substantele naturale, iti distruge organismul.
Sistemele de filtrare a apei ar trebui sa aiba marimea porilor filtrului de cel putin 0.4 microni, pentru a indeparta eficient microorganismele. In acest moment nu se cunoaste nici un sistem de filtrare care sa dispuna de camp magnetic, raze infrarosii, filtrare maxima, energie Pi si refacerea mineralelor necesare, decat sistemul Nikken. Sistemul Nikken foloseste filtre cu pori de pana la 0.1 microni.
                                           Apa fiarta
Pentru a distruge bacteriile, apa trebuie fiarta timp de 20 de minute. Prin fierbere se pot distruge bacteriile, virusurile si chisturile, dar nu poate fi redusa cantitatea de particule si compusi organici. Fierberea este ineficienta si consuma timp, fara sa aduca o imbunatatire a gustului. Sa fierbi apa de cate ori cineva doreste sa bea un pahar nu este eficient si nu reduce numarul elementelor organice; in schimb, poate distruge minerale valoroase. Avand in vedere gustul apei fierte, este greu de baut o cantitate suficienta nevoilor zilnice.
                                  Apa imbuteliata (apa plata)
Este produsa din apa de izvor, apa minerala, apa de robinet sau apa distilata. Este considerata buna din punctul de vedere al gustului, contaminarii si concentratiei de microbi. Cercetarile arata ca o treime din apa imbuteliata contine elemente de contaminare. Apa imbuteliata poate totusi sa contina bacterii, elemente organice ai anorganice; este scumpa si neconvenabila.
                                         Filtrele ceramice
Prin intermediul unor orificii mici este fortata retinerea particulelor mari. Aceste sisteme reduc in mare masura cantitatea de particule, sunt reutilizabile dupa curatare si reduc bacteriile. Au insa nevoie de curatare si dezinfectare si nu pot indeparta virusurile, elementele organice si anorganice.
                                              Distilarea
Distilarea, evaporarea si absorbtia preferentiala pe baza schimbului ionic sunt tot mai rar intalnite deoarece sunt costisitoare si ineficiente. Ionii sunt particule de dimensiuni mai mici de 0.002 micrometri. Particulele de asemenea dimensiuni includ sarea apoasa, ioni metalici, particule de zahar, coloranti sinteticisi endotoxine/pirogene. Pentru a filtra patricule atat de mici sau pentru a reduce sarurile anorganice (sodiu, alcalinitatea) se foloseste sistemul de osmoza inversa. Acest sistem filtreaza cele mai multe saruri anorganice din apa, permitand numai apei sa treaca prin porii filtrului. Cu toate acestea, unele particule nu sunt filtrate (alcoolul etilic). Apa distilata este fiarta pana se transforma in vapori, apoi condensata, indepartandu-se astfel elementele daunatoare.  Sunt indepartate metalele grele, clorul, virusurile si bacteriile. Distilarea este insa un proces incet, zgomotos si poate duce la cresterea concentratiei de particule organice mici. Distilarea este un procedeu de demineralizare non-selectiv. Aceasta inseamna ca apa distilata a fost saracita de tot continutul mineral, ceea ce face apa sa fie acida si agresiva cu organismul. Cea mai sanatoasa apa este cea fara elemente de contaminare, dar care pastreaza echilibrul mineral natural. Sistemele de filtrare sunt proiectate sa indeparteze produsii de contaminare si sa lase mineralele sa treaca prin filtru.
                                          Osmoza inversa
Aceasta metoda indeparteaza aproape totul din apa. Apa care rezulta este “moarta”, pastrand numai foarte putine minerale sanatoase care ne sunt furnizate in mod natural de pamant. Principiul pe care se bazeaza sistemul este impingerea apei cu presiune printr-o membrana foarte subtire. (www.waterwarning.com)
Acest procedeu indeparteaza particulele anorganice si poate fi proiectat sa elimine si elementele organice. Este insa un mijloc lent, apa este risipita, membranele utilizate se deterioreaza repede si sunt costisitoare. Sistemul are nevoie de curent electric pentru a functiona. Osmoza inversa este un proces de demineralizare non-selectiv, care indeparteaza toate elementele din apa, bune sau rele. Sistemele de osmoza inversa produc apa acida, cu un pH foarte crescut.
Osmoza inversa este o metoda de filtrare costisitoare. Utilizeaza o cantitate mare de apa, cea mai mare parte fiind risipita. Principiul de functionare: apa este impinsa cu putere printr-o membrana subtire. Numai o parte din apa trece prin membrana, restul se pierde. Procedeul este si foarte lent. Datorita cantitatii mici de apa care trece prin membrana, presiunea apei este scazuta. In felul acesta, de multe ori e necesar un rezervor aditional in care sa fie pastrata apa filtrata, acesta fiind singurul mijloc de a avea apa filtrata la nevoie. Acest rezervor este sursa unor probleme de tipul dezvoltarii unor microorganisme, problema care apare in cazul oricarui tip de rezervor de apa.
Sistemul PiMag a indepartat aceste probleme. Apa este disponibila in orice moment. Sistemul nu are nevoie de electricitate pentru a functiona. Nu exista rezervor, de aceea nu exista riscul de a ramane fara apa filtrata cand ai nevoie. Durata de viata este nelimitata.
                                           Lumina ultravioleta
Apa este trecuta printr-o sursa puternica de radiatii UV, ceea ce duce la sterilizarea apei, dar nu are efect asupra particulelor organice sau anorganice.
                                                Placi de carbon
Acest sistem impinge apa cu forta printro placa solida de carbon. Datorita procesului fizic, prin absorbtie sau legarea hidrogenului elementele de contaminare sunt indepartate. Sunt eliminate clorul, metalele grele si substantele organice. Sunt filtrate particule de pana la 0.2 microni. Nu pot fi insa indepartate toate virusurile si elementele anorganice.
                                           Carbonul granular
Este vorba despre granule de carbon care absorb elementele de contaminare si clorul, lasan in apa cele mai multe minerale, substante anorganice, bacterii si virusuri.
                                             Dedurizarea apei
Apa este trecuta peste o pelicula de rasina. Se elibereaza calciu si magneziu si se absoarbe sodiu. Acest sistem este eficient pentru reducerea ionilor de calciu si magneziu. Asigura adaosul de sodiu, dar nu indeparteaza elementele organice, metalele sau microbii.sistemele acestea pot fi daunatoare deoarece aportul crescut de sodiu poate duce la aparitia hipertensiunii. In general este nevoie de doua parti de sodiu pentri a indeparta o parte de magneziu. Sistemul foloseste o cantitate mare de apa pe care o recicleaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu